Izvor: Alo
10.06.2024 u 07:40
0

GANC: „Posle osam meseci borbe moramo da gledamo napred“

On je pozvao ministra odbrane Joava Galanta da ''bude hrabar i učini ono što je ispravno''.

Ministar u izraelskom ratnom kabinetu Beni Ganc saopštio je da podnosi ostavku.

OPASNO SE ZAKUVALO: Britanci tvrde da je ukrajinski avion prvi put izveo udar unutar ruske teritorije

Ganc je na konferenciji za novinare pozvao premijera Benjamina Netanjahua da odredi datum izbora i da „ne dozvoli da se nacija raspadne“, prenosi Harec.

“Ponosan sam što sam ušao u kabinet za vanredne situacije nakon tragedije 7. oktobra koja nas je zadesila. Ali posle osam meseci borbe moramo da gledamo napred. Netanjahu zna šta mora da uradi i da mora to da uradi“, rekao je Ganc.

On je pozvao ministra odbrane Joava Galanta da “bude hrabar i učini ono što je ispravno“.

Ganc je pozvao građane Izraela koji služe u vojsci i bezbednosnom aparatu da ostanu verni.

“U ovom ratu više od 1.000 porodica je platilo najveću cenu, a hiljade vojnika je povređeno na bojnom polju. Ovo su istinski heroji i vidim ih ispred sebe na svakom koraku. Postoje porodice koje su izgubile svoje najdraže“, rekao je Ganc.

Ganc je prošlog meseca obavestio Netanjahua da će, ukoliko on do 8. juna ne predstavi jasnu strategiju za Pojas Gaze nakon okončanja rata, podneti ostavku.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter