Izvor: 24 sedam
25.08.2024 u 21:38
0

GDE ISKANDER UDARI TU TRAVA NE RASTE: Uništen još jedan američki višecevni raketni sistem

M270 je uništen u blizini sela Bereznjegovato u Nikolajevskoj oblasti

Na ruskim Telegram kanalima se pojavio snimak uništavanja još jednog višecevnog raketnog sistema M270 MLRS američke proizvodnje u zoni Specijalne vojne operacije.

Prema dostupnim podacima, M270 je uništen u blizini sela Bereznjegovato u Nikolajevskoj oblasti, koje se nalazi na oko 70 km vazdušnom linijom od Hersona.

Inače, u pitanju je gusenični ekvivalent HIMARS-a, sposoban da lansira čitav niz nevođenih i vođenih raketa, uključujući i taktičke balističke rakete ATACMS. U poslednjem napadu pored lansera, uništeno je još nekoliko pomoćnih vozila, kao i skladište sa rezervnom municijom.

Povodom uništavanja američkog raketnog sistema oglasila se i vodeća kompanija ruske odbrambene industrije „Rosteh“, koja je saopštila da je M270 uništen dejstvom „iskandera“.

 Snaga rakete „iskander“ na delu. Pored činjenice da je projektil kompleksa praktično neuništiva za ukrajinsku PVO i da pogađa metu sa velikom preciznošću, on je opremljen bojevom glavom velike težine. Ovo vam omogućava da uništite ciljeve na značajnoj udaljenosti od tačke udara – navodi  se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se na snimku može videti da je raketa, upravo zbog moćne bojeve glave i udarnog talasa koji je usledio, uništila ne samo vatreni položaj američkog višecevnog lansera, već i udaljeno skladište municije do kog su došli fragmenti.

– Kako kaže poslovica: „gde on udari tu trava ne raste“. Ako i dalje koristite HIMARS, znajte da ‘iskander’ leti ka vama – poručuju iz „Rosteha“ i podsećaju da ovaj ruski raketni kompleks proizvodi njihova podružnica „Visokoprecizni kompleksi“.

Ruska vojska je u proteklih nekoliko dana uništila tri HIMARS-a i jedan M270 u Sumskoj oblasti, koji su se koristili za udare po položajima u Kurskoj oblasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter