Izvor: Kurir
14.07.2024 u 15:43
0

GDE JE TAJNA SLUŽBA?! Kako je napadač uspeo da se približi Trampu

Američka Tajna služba istražuje kako je napadač uspeo da se približi dovoljno da puca i rani bivšeg predsednika Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji, što je monumentalni neuspeh jedne od osnovnih dužnosti agencije.

Naoružani napadač, kojeg su ubili pripadnici Tajne službe, ispalio je više hitaca ka bini sa „uzvišenog položaja izvan mesta održavanja skupa“, navodi agencija.

POKUŠAJ UBISTVA TRAMPA JE BIO „UNUTRAŠNJI POSAO“!

Analiza Asošiejted presa više od deset video snimaka i fotografija snimljenih na Trampovom mitingu, kao i satelitskih snimaka lica mesta, pokazuju da je napadač uspeo da dođe zapanjujuće blizu bine na kojoj je govorio bivši predsednik SAD.

Na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama i koji je geolocirao AP vidi se telo čoveka u sivoj kamuflažnoj odeći kako nepomično leži na krovu proizvodnog pogona severno od sajamskog kompleksa u gradu Batler, gde je održavan Trampov miting.

Krov je bio manje od 150 metara od mesta gde je Tramp govorio, što je udaljenost sa koje bi pristojan nišandžija mogao da pogodi metu ljudske veličine.

Poređenja radi, 150 metara je razdaljina na kojoj regruti američke vojske moraju da pogode siluetu veličine čoveka da bi se kvalifikovali za rukovanje jurišnom puškom M16 u osnovnoj obuci.

AR-15, koju je imao napadač na Trampovom skupu, poluautomatska je civilna verzija vojne M16.

FBI je rano u nedelju identifikovao strelca kao Tomasa Metjua Kruksa (20) iz Betel Parka u Pensilvaniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter