Izvor: Tanjug
12.05.2020 u 18:04
0

Gejts još 2016. upozorio Trampa na opasnost od pandemije

Jedan od osnivača „Majkrosofta“, milijarder i filantrop Bil Gejts, još u decembru 2016. godine upozorio je predsednika SAD Donalda Trampa na pretnju koju po SAD predstavljaju pandemije, piše Volstrit džurnal.

Kako navodi, Gejts je tokom sastanka sa tada izabranim predsednikom razgovarao o opasnostima koje predstavljaju zarazne bolesti i pozvao Trampa da odredi kao prioritet pripremu zemlje na to, navodi list, dodajući da je Gejts isto savetovao i druge kandidate za predsednika na izborima 2016. godine.

PROČITAJTE I OVO

ČEDA JOVANOVIĆ NASTAVIO RAT SA CECOM: Znala je da će Đinđić biti ubijen, tražili su od nje alibi!

EKSKLUZIVNO! VESIĆ NAJAVIO NA HAPPY TV: Danas potpis, Beograd dobija metro!

SPEKTAKULARNO HAPŠENJE! Pogledajte kako je pao maskirani ubica iz kafića na Vračaru! (GALERIJA)

DEKA ŽIVAN ZNA TAJNU DUGOVEČNOSTI Doživeo sam 103. godinu, imam 35 potomaka i ovo je moj recet

DR NESTOROVIĆ DOBIO PONUDU ZA POSAO Neverovatno, ovo nude profesoru!

Gejts je još 2015. godine govorio o tome da virusi predstavljaju „najveći rizik za globalnu katastrofu“ u odnosu na druge pretnje, prenosi Biznis insajder.

„Ako bilo šta ubije više od 10 miliona ljudi u narednih nekoliko decenija, to će najverovatnije biti visoko zarazni virus, a ne rat. Ne rakete, nego mikrobi“, rekao je tada Gejts.

On je ukazao na to da zemlje troše ogromu količinu novca na to da izbegnu nuklearni rat, a malo na „sisteme za zaustavljanje epidemije“. „Voleo bih da sam uradio više da skrenem pažnju na tu opasnost“, rekao je Gejts za Volstrit džurnal.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter