Izvor: Tanjug
21.09.2022 u 16:51
0

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg predviđa eskalaciju sukoba u Ukrajini: „Potrudićemo se da Moskvi bude jasno kako ćemo tačno reagovati!“

Mobilizacija hiljada dodatnih vojnika koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin dovešće do eskalacije sukoba u ratu u Ukrajini, a njegova pretnja upotrebom nuklearnog oružja bila je opasna i nepromišljena retorika, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je za Rojters istakao da prva mobilizacija Rusije od Drugog svetskog rata nije iznenađenje i da su Putinovi potezi pokazali „da rat ne ide po njegovim planovima, što ukazuje na to da je predsednik Rusije napravio veoma pogrešnu procenu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ističe se da je Putin pozvao 300.000 rezervista da se bore u Ukrajini i podržao plan za aneksiju delova zemlje, nagoveštavajući Zapadu da je spreman da upotrebi nuklearno oružje za odbranu Rusije.

„Potrudićemo se da Moskvi bude jasno kako ćemo tačno reagovati, što naravno zavisi od toga kakav će scenario napraviti ili kakvo oružje mogu koristiti“, rekao je generalni sekretar NATO.

Zelenski optimističan:“Ne verujem da će Putin upotrebiti nuklearno oružje, mislim da mu svet neće dozvoliti da ga koristi“

On je dodao da je najvažnije je da se to spreči.

„Zato je Rusiji jasno skrenuta pažnja na posledice bez presedana“, naglasio je Stoltenberg, misleći na bilo kakvu rusku upotrebu nuklearnog oružja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter