Izvor: Kurir
26.08.2024 u 08:28
0

GLAVNI RIVALI NA UDARU VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Ilon mask se oglasio i nasmejao sve

Veštačka inteligencija je najrazornija sila u istoriji, rekao je tehnološki magnat Ilon Mask u novembru prošle godine, kada je pokrenuo četbot veštačke inteligencije pod imenom Grok na njegovoj društvenoj mreži Iks (X). Ni godinu dana nakon toga mi već ne znamo šta je istina a šta ne, pa i kada je reč o neverovatnoj ljubavnoj vezi između Donalda Trampa i Kamale Haris.

Malo ko je poverovao u video u kojem se rivali u predsedničkoj kampanji zaljubljeno gledaju, drže za ruke, šetaju plažom kao u najvećim holivudskim romantičnim filmovima. Barem onima iz B produkcije.

SVE O NAJMOĆNIJEM PRINCU NA SVETU: Ambicija da bude ALEKSANDAR VELIKI

Video urađen pomoću veštačke inteligencije ne zaustavlja se samo na romantičnoj šetnji uz zalazak Sunca. Donald i Kamala se ljube i to ni manje ni više nego tokom predsedničke kampanje, na nekoj konvenciji, sigurno zajedničkoj.. Ili možda čak i na inauguraciji, ali teško je iz videa zaključiti kome je AI dala prednost, ko je od njih dvoje na čelu SAD.

Svakako najbizarniji deo ovog snimka je prikaz trudničkih dana Kamale Haris dok je Tramp mazi po stomaku (sa nalakiranim noktima, mali fejl AI?!), a na kraju vidimo i njihovog naslednika koji je isti tata po svemu pa i po stajlingu i frizuri.

Američki milijarder Ilon Mask nije odoleo da prokomentariše ovaj video:

„Hejteri će reći da je ovo AI“, napisao je Mask.

 

I sve je ovo veoma zabavno dok ne dođemo do onog pitanja – a šta ako je neko u sve ovo poverovao?

Jer pre samo nekoliko dana društvenim mrežama brzinom svetlosti širile su se lažne paparaco fotografije francuskog predsednika Emanuela Makrona koji na nekoj jahti ljubi drugog muškarca. Ne sumnjajte kako su milioni podelili ovu vest ushićeno, ne razmišljajući o posledicama.

Upravo je najbogatiji čovek na svetu, Ilon Mask, pre samo mesec dana na mreži Iks podelio montirani snimak sa lažnim glasom Kamale Haris, koji je gledan više od 130 miliona ljudi. Štab kandidatkinje Demokrata za predsednika SAD optužio ga je da širi „manipulativne laži“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter