Izvor: Sputnik
02.07.2024 u 10:20
0

GRIDNEV: „Obećali su da će nas ‘Kraken’ pokrivati“

Neonacistički bataljon „Kraken“ pobegao je sa položaja u Časovom Jaru pre redovnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, rekao je za Sputnjik ukrajinski ratni zarobljenik Valentin Gridnev.

Prema rečima zarobljenika, mobilisan je u Hersonu krajem aprila 2023. godine. Komanda bataljona je, šaljući njegovu grupu na položaje u Časov Jar, obećala da će ih pokrivati „Kraken“, koji je zauzimao drugu liniju odbrane.
Ali svi borci su napustili svoje položaje pre nego što je njegova grupa stigla, dodao je on.
„Vaši jurišnici su prvo zauzeli jednu zgradu, drugu. Kada su se približavali trećoj, oni (borci ‘Kraken’) verovatno su pomislili: Zašto nam ovo treba. Rekli su nam da će nas oni pokrivati, a kada smo se približavali, njihovo poslednje oklopno vozilo je odlazilo u isto vreme rano ujutru“, dodao je Gridnev.
Nacionalističku diverzantsku jedinicu „Kraken“ formirali su u martu 2022. čelnici puka „Azov“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.
Za njenim komandantom Sergejem Veličkom izdata je poternica u Rusiji zbog mučenja ratnih zarobljenika. Kako je za Sputnjik saopštila policija LNR, „Kraken“ se posebno istakao na harkovskom pravcu, gde su se njegovi pripadnici iživljavali nad civilima i zatvorenicima.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter