Izvor: 24 sedam
31.07.2024 u 18:15
0

GUGL UVEO ZABRANU PRETRAŽIVANJA TRAMPA: Ilon Mask objavio i dokaze (VIDEO/FOTO)

Kompanija se oglasila sa obrazloženjem

Američki milijarder Ilon Mask tvrdi na Iksu da je Gugl uveo „zabranu pretrage“ bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, postavljajući snimak ekrana Gugl pretrage sa ukucanim rečima „predsednik Donald“.

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA IRANA: SAD saučesnik u likvidaciji lidera Hamasa

– Vau, Gugl ima zabranu pretraživanja predsednika Donalda Trampa! Mešanje u izbore? – napisao je Mask u nedelju.

Gugl je odgovorio rekavši da je automatsko dovršavanje pretrage dizajnirano da ponudi prečice za uobičajene termine za pretragu i da korisnici i dalje mogu da pretražuju određene teme, čak i ako ih autodovršavanje ne predlaže.

Razmatramo ove anomalije i radimo na poboljšanjima, za koja se nadamo da ćemo uskoro uvesti. Naši sistemi za automatsko dovršavanje su dinamični, tako da će se predviđanja menjati na osnovu uobičajenih pretraga i pretraga u trendu – navodi se u saopštenju kompanije Gugl

Funkcija automatskog dovršavanja predložila je Masku „Donald Dak“ i „predsednik Donald Regan“, ali nije predložila „Tramp“.

Gugl je problem pripisao „anomalijama“ koje utiču na funkcionalnost autodovršavanja za pretrage koje se odnose na nekoliko bivših predsednika i sadašnjeg potpredsednika.

Na primer, pretraga za „potpredsednikcu K“ dala je rezultate kao što su „Vilijam R. King“, koji je bio potpredsednik SAD 1853, i druge predloge, ali ne i ime Kamale Haris.

Međutim, druga korisnica Tvitera nije bila lenja, pa je ukucala Donald Tramp i pretražila taj pojam na Guglu da bi joj samo izašle vesti o Kamali Haris sa njenim fotografijama i tekstovi u kojima ona pominje Trampa.

Nedostaci naglašavaju rastuću zabrinutost u vezi sa uticajem tehnoloških platformi na predsedničke izbore u SAD 2024. godine, posebno sa širenjem montiranih fotografija i snimaka i sadržaja generisanog veštačkom inteligencijom koji bi mogao da širi dezinformacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter