Izvor: 24 sedam
25.08.2024 u 16:06
0

HAMAS POHVALIO HEZBOLAHOV NAPAD NA IZRAEL: Snažan udarac cionističkim fašistima

Hezbolah je ranije jutros saopštio da je počeo napad na Izrael kao odgovor na ubistvo visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra

Hamas je nakon jemenskih Huta, takođe pohvalio Hezbolahov napad na Izrael. Ispaljeno je više od 320 raketa, a u Izraelu je proglašeno vanredno stanje.

– Pohvaljujemo i čestitamo na kvalitetnom i značajnom odgovoru koji su jutros izveli borci Hezbolaha protiv nekoliko vitalnih i strateških ciljeva duboko unutar cionističkog entiteta, kao odgovor na ubistvo velikog vođe džihadista Fuada Šukra, kao i na zločine i stalnu agresiju u Pojasu Gaze i Libanu – navodi se u saopštenju.

Dodaju da je ovaj snažan i fokusiran odgovor udarac u lice fašističkoj okupacionoj vladi i poruka da njen terorizam i zločin protiv palestinskog i libanskog naroda neće proći  bez odgovora i da neće ostvariti svoje ciljeve i agresivne planove.

– Istovremeno, mi u Hamasu najoštrije osuđujemo eskalaciju brutalne agresije cionističke okupacije protiv Libana i nastavak njenog brutalnog i zločinačkog bobmardovanja zemljišta i civila u Libanu – piše u saopštenju.

Dodaju da ovo predstavlja očigledno kršenje svih međunarodnih konvencija i normi, uz cionističku upornost koja još jednom otkriva da se radi o zločinačkom subjektu. Ovaj subjekt predstavlja stvarnu opasnost za region i ugrožava međunarodnu bezbednost i stabilnost. U tom kontekstu, američka administracija je potpuno odgovorna za sve posledice, budući da podržava i sarađuje sa ovim cionističkim entitetom u njegovim kontinuiranim agresijama i kriminalnim aktivnostima u Palestini, Libanu, Siriji, Jemenu i Iraku.

Podsetimo, Hezbolah je ranije jutros saopštio da je počeo napad na Izrael kao odgovor na ubistvo visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u predgrađu Bejruta prošlog meseca. Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je proglasio vanredno stanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter