Izvor: Kurir
15.09.2024 u 15:28
0

HARIS PONAVLJA ISTU GREŠKU KOJU JE KLINTON PRAVILA: Evo zbog čega britanski Lord predviđa Trampovu pobedu

Lord Kim Derok, bivši britanski ambasador u Vašingtonu, ocenio je da će Donald Tramp, nekadašnji američki predsednik i republikanski kandidat za Belu kuću, ostati "verovatniji pobednik" izbora koji će biti održani 5. novembra ukoliko potpredsednica Kamala Haris, kandidatkinja Demokratske partije, ne ispravi ključne greške koje čini u kampanji.

Gardijan prenosi da, iako je, po njegovom mišljenju, Haris jasno uspela da porazi Trampa u njihovoh TV debati održanoj prošle nedelje, ona rizikuje da načini dve ključne greške u završnim nedeljama pred glasanje, što znači da je bivši republikanski predsednik i dalje favorit.

NIVO BUJICE STIGAO DO PRVOG SPRATA ZGRADE: Ciklon Boris već odneo ljudski život

Pošto postoji mogućnost povratka Trampa u Belu kuću, Lord Derok je poručio da bi britanski premijer Kir Starmer, koji se krajem protekle nedelje u Vašingtonu sastao s američkim predsednikom Bajdenom i vodećim demokratama, trebalo sada da zatraži i sastanak sa Trampom i njegovim timom koji bi bio održan pre izbora.

Lord Derok je naglasio da Starmer mora da gradi veze s obe strane u Americi.

– Važno je da se, ako se Starmer sretne sa jednom, sastane s obe strane. Trampov tim će primetiti i prezreti to ukoliko on ovo ne učini – napisao je lord Derok u autorskom tekstu za Obzerver.

Navodi se da je lord Derok bio ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u SAD od 2016. do 2019, kada je podneo ostavku zbog spora oko procurelih poverljivih mejlova u kojima je kritikovao tadašnju Trampovu administraciju kao „smotanu i nesposobnu“.

Gardijan navodi da je lord Derok, uprkos tome, i dalje poštovana ličnost u diplomatskim krugovima s obe strane Atlantskog okeana.

On je poručio da je Tramp sada „mada izvanredan u kampanji“ nego što je bio 2016. kada je u trci za Belu kuću porazio demokratsku šeficu Stejt departmenta Hilari Klinton.

– Ali, on je i dalje sposoban da se poveže s onim što je „ostalo iza“ na takvom nivou kako retko ko može da mu parira, što je talenat koji mu osigurava posvećenu i trajnu podršku (njegove) baze u zemlji u kojoj svaki treći radnik kaže da jedva sastavlja kraj sa krajem – ocenio je lord Derok.

On je poručio da predizborna kampanja demokrata rizikuje da napravi dve izuzetno velike greške.

Lord Derok je naveo da Hris mora da bude „laserski fokusirana“ na glasače u saveznim državama ključnim po izbore – Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu – u kojima je Bajden pobedio Trampa 2020.

On je ocenio da bi ti birači mogli da se vrate Trampu ukoliko im Haris ne predstavi jasnu politiku sa ciljem ponovnog otvaranja radnih mesta u tim državama i „vraćanja nade u te propale kvartove“.

Lord Derok je naveo da je druga greška u tome što deluje da se Haris krije od medija i time ponavlja istu grešku koju je Klinton činila pre osam godina.

– U to vreme 2016. Tramp je bio sveprisutan. On je prihvatao bukvalno svaku pozivnicu. On je čak, bez da ga pozovu, sam zvao jutarnje informativne programe (na televizijama) kako bi ponudio svoja gledišta u vezi sa dnevnim aktuelnim temama. Za razliku od njega, Hilari Klinton se zaključala prema medijima i izgubila – podsetio je lord Derok i dodao da u slučaju Haris „deluje da je primenila metode Klinton“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter