Izvor: Kurir
06.08.2024 u 09:29
0

HEZBOLAH DRONOVIMA TESTIRA GVOZDENU KUPOLU (VIDEO): Bliski istok vri

Izraelski sistemi protivvazdušne odbrane jutros su presreli nekoliko bespilotnih letelica

Izraelski sistemi protivvazdušne odbrane jutros su presreli nekoliko bespilotnih letelica koje su lansirali borci Hezbolaha iz Libana na ciljeve unutar jevrejske države.

ERDOGAN I DALJE OŠTRO PROTIV INSTAGRAMA: Optužio vlasnike za digitalni fašizam

 

Navodi se da je jedan od dronova grupe pao u blizini kibuca Ajelet HaŠahar na severu Izraela, oko 10 kilometara od granice zemlje sa Libanom.

 

Istovremeno, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je kolegama iz grupe G7 da je danas posebno kritičan dan za mogući razvoj događaja u sukobu Hezbolaha i Irana sa Izraelom.

Novi vazdušni napad Hezbolaha na Izrael

Prema zvaničnom saopštenju izraelske vojske, u padu libanskog drona lakše su povređeni izraelski oficir i vojnik ID. Ove dve osobe su odmah prebačene u obližnju bolnicu.

Hezbolah je brzo preuzeo odgovornost za napad, rekavši da je njihova meta bila baza 9. divizije izraelske vojske u oblasti Ajelet.

Libanska islamska teroristička organizacija takođe je saopštila da je napad odgovor na dva nedavna izraelska napada, koja su rezultirala smrću nekoliko boraca Hezbolaha.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter