Izvor: 24 sedam
19.08.2024 u 16:32
0

HEZBOLAH NAPAO IZRAEL: Ima mrtvih

Napad je bio odgovor na ubistvo komandanta Radvan snaga

Izraelski vojnik poginuo je jutros u napadu dronom Hezbolaha na Zapadnu Galileju, saopštila je izraelska vojska.

Prema lokalnim izraelskim medijima kao što je Tajms of Izrael, ubijen je glavni zastavnik Mahmud Amaria, 45, tragač u 300. regionalnoj brigadi „Baram“ iz Ibtina.

Prema izraelskoj vojsci, u napadu je iz Libana lansirano pet bespilotnih letelica napunjenih eksplozivom, a tri je presreo PVO sistem Gvozdena kupola.

Libanska grupa potvrdila napad

Iz Hezbolaha su saopštili da je napad bio usmeren na bazu IDF-a u Jari i bio je odgovor na ubistvo komandanta Radvan snaga u Libanu dan ranije, prenosi portal allisralenews.

Prvi alarmi čuli su se oko 6:40 ujutru u nekoliko gradova u Gornjoj i Zapadnoj Galileji, uključujući gradove relativno udaljene od granice, poput Naharije, gde su stanovnici snimljeni kako leže na zemlji bez skloništa u blizini. Eksplozije su takođe izazvale požare u toj oblasti.

Nakon napada, IDF je pokrenuo novi talas vazdušnih napada na nekoliko ciljeva Hezbolaha širom južnog Libana. Libanski mediji su javili da su u napadu dronom poginule dve osobe u gradu Kula.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter