Izvor: Kurir
16.08.2024 u 14:18
0

HEZBOLAH PRETI OSVETOM ZBOG UBISTVA KOMANDIRA: Stiglo moćno oružje (VIDEO)

Libanski Hezbolah objavio je video u kojem prikazuje svoje moćno oružje i upozorava Izrael šta ga očekuje ako pokrene sveobuhvatni rat!

U još jednom videu ove libanske militantne grupe koju podržava Iran, vidi se nešto što izgleda kao precizno navođene rakete postavljene na kamione u njegovom podzemnom vojnom objektu. Očigledno je da poruka govori kako je Hezbolah spreman da se suprotstavi svakom izraelskom napadu i ne samo to, već da potpuno uništi Izrael.

TRAMP PRODAJE BIBLIJU SA RUČNO PISANIM REFRENOM PESME: Isplivali šokantni finansijski podaci

Video otkriva podzemno postrojenje za lansiranje projektila „Emad“. Džinovski tuneli su opremljeni kompjuterima, osvetljenjem, komunikacijama, veličine su i dubine koji omogućavaju lak prolaz kamiona i, naravno, motocikala. Video prikazuje jedan od tunela sa dugim i osvetljenim lavirintom terorističkog podzemlja. Numerisani kamioni prolaze jedan za drugim bez prekida. Na kraju snimka vide se platforme za lansiranje raketa koje su izvučene ispod zemlje sa nazivom objekta.

Video je snimljen u vreme pojačanih tenzija i nakon što je Hezbolah jasno stavio do znanja da će se osvetiti za ubistvo svog glavnog vojnog komandanta Fuada Šakra. Razlog zbog kojeg se to još nije dogodilo su pregovori u Dohi.

Naime, kako je za Vašington post rekao jedan neimenovani izvor blizak toj libanskoj proiranskoj organizaciji, Hezbolah se neće osvetiti Izraelu za ubistvo svog komandira dok traju razgovori o prekidu vatre i oslobađanju talaca iz Gaze u Kataru kako ne bi sabotirao šanse za sporazum.

 

„Možemo reći da Hezbolah neće pokrenuti osvetničku operaciju tokom razgovora u Kataru jer ta strana ne želi da se smatra odgovornom za opstrukciju pregovora i potencijalnog sporazuma. Osveta može da čeka, nije hitna i vremenski ograničena“, rekao je taj neimenovani izvor.

Hezbolah je zapretio osvetom zbog izraelskog ubistva komandira Fuada Šukra u Bejrutu u julu.

Međunarodni posrednici održali su juče novu rundu razgovora u cilju da se zaustavi rat Izraela i Hamasa i osigura oslobađanje desetine talaca. Predstavnici SAD, Katara i Egipta sastali su se s izraelskom delegacijom u glavnom gradu Katara Dohi. Palestinski Hamas nije direktno učestvovao u razgovorima pošto je optužio Izrael da dodaje nove zahteve ranijem predlogu koji ima podršku SAD i međunarodne zajednice i koji je ta organizacija u principu prihvatila.

Portparol nacionalnog saveta za bezbednost Bele kuće Džon Kirbi je razgovore označio važnim korakom i rekao da se danas očekuje nastavak.

Prekid vatre u Gazi bi po svoj prilici smanjio napetost u regionu, a diplomate se nadaju da bi ubedio libanski Hezbolah i Iran da odgode osvete za ubistvo komandira Hezbolaha u izraelskom napad na Bejrut i političkog vođe Hamasa Ismaila Hanijea u eksploziji u Teheranu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter