Izvor: HappyBSC
15.07.2022 u 09:54
0

HITLEROVI NACISTI SU NOSILI PAŽLJIVO DIZAJNIRANU UNIFORMU: Saradnja sa čuvenim SVETSKIM brendovima je ostala zabeležena kao vanvremenska!

Iako se o ovoj temi godinama polemiše i „sudi“, neosporno je da su poznati brendovi i kompanije poput „Hugo Bossa“, „Audia“, „Volkswagena“, „Simensa“, „Bajera“ imali više nego blisku saradnju sa nacistima tokom Drugog svetskog rata. Osim nemačkih, na spisku saradnika našla se i američka kompanija „Ford“, tokom radnog veka osnivača Henria Forda.

DA LI MU VERUJETE: Ja sam Adolf Hitler, vođa nacističke Nemačke!

Sa ove distance, neke od spomenutih kompanija o ovoj činjenici ne govore ponosno, već se vode alternativama.

Hugo Boss

Poznati modni dizajner bio je član Nacističke partije, kojoj se priključio dve godine pre nego što je Adolf Hitler preuzeo vlast. Kreirao je uniforme za SS odrede i nacističku mladež (Hitlerjugend). Šili su ih logoraši u koncentracionim kampovima.“ Hugo Boss“ je dan jedna od vodećih svetskih kompanije, koja je 2011. godine javno izvinila zbog tadašnjih veza sa nacistima, o kojima se govori u biografiji osnivača Huga Bossa. Na njihovom oficijalnom sajtu saopštili su da duboko žale zbog onih koji su pretrpeli zlo ufabrici tokom njihove vladavine.

Jedan od prvih ugovora bio je da za pripadnike nacističke stranke skroji braon košulje. Do 1938. godine kompanije je proizvodila vojne uniforme.

Nakon rata Boss je izveden pred sud i novčano je kažnjen zbog učešća u nacističkim protokolima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ford 

Po istraživanjima novinara Maksa Volasa, koji se bavio Holokaustom, došao je zaključka da nije samo Henri Ford poklekao uticaju nacista, već i njegov naslednik Edsel, kome je pretila kazna, ali ju je sprečila njegova iznenadna smrt 1943. godine. Hitler je bio poštovalac Fordovog lika i dela, a njegov portret je čuvao u kancelariji. O njemu je govorio u knjizi „Majn Kampf„.

Audi, Mercedes, Volkswagen

Vlasnik kompanije „Mercedes„, priznao je 1986. godine da je za njih radilo 40.000 radnika pod veoma teškim uslovima, tokom Drugog svetskog rata. U „Volkswagenovoj“ fabrici u Volfsburgu radilo je 12.000 logoraša, a današnji „Audi„, koji se u to vreme zvao „Auto Union“, koristio je 20.000 zarobljenika iz koncentracionih logora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter