Izvor: euronews serbia
10.06.2024 u 22:07
0

HOĆE LI USKORO BITI MIRA: Savet bezbednosti UN podržao plan SAD o prekidu vatre u Pojasu Gaze Rusija bila uzdržana

Šef izraelskog Ratnog kabineta Beni Ganc održao je obećanje i podneo ostavku. Ganc je na konferenciji za novinare pozvao premijera Benjamina Netanjahua da odredi datum izbora, i pozvao ga da „ne dozvoli da se nacija raspadne“, prenosi Harec. Njegova ostavka je udarac za izraelskog premijera, koji se suočava sa sve većim pritiskom da okonča sukob u Gazi, prenosi CNN. Netanjahu odmah pozvao dosadašnjeg ministra u ratnom kabinetu da promeni odluku o ostavci i da se vrati u kabinet. Netanijahu je poručio Gancu na platformi X da „ovo nije vreme za odustajanje, već za udruživanje snaga“. U međuvremenu broj poginulih u izraelskom napadu na izbeglički kamp Nuseirat porastao je na 274.

UN podržale predlog SAD o prekidu vatre u Gazi

Savet bezbednosti UN podržao je plan o prekidu vatre između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze koji su predložile SAD. Na glasanju je bilo 14:1 u korist postizanja primirja, prenosi BBC.

Predlog primirja je 31. maja objavio predsednik SAD Džozef Bajden.

Plan u prvoj fazi predviđa šestonedeljni prekid vatre praćen izraelskim povlačenjem iz gusto naseljenih područja Gaze, oslobađanje određenih talaca koje je iz Izraela Hamas kidnapovao tokom napada i oslobađanje Palestinaca iz izraelskih zatvora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter