Izvor: Tanjug
21.07.2020 u 08:49
0

Hrvatska DOBIJA pomoć od 22 MILIJARDE EVRA iz budžeta EU!

Hrvatska će dobiti 22 milijarde evra iz paketa Evropske unije, objavio je jutros premijer Hrvatske Andrej Plenković.

– U Hrvatsku donosimo 22 milijarde evra, koje su jemstvo brzog privrednog oporavka i daljnjeg ravnomernog razvoja zemlje“, napisao je Plenković na Tviteru, nakon što su lideri EU 27 postigli dogovor o višegodišenjem zajedničkom budžetu i fondu za opravak.

PROČITAJTE O KORONI

Dr Trailović otkriva čega se pacijenti sećaju posle skidanja sa respiratora

PORODILA SE TRUDNICA KOJA JE BILA NA RESPIRATORU! Novorođenče je preminulo!

BEOGRAD PREDNJAČI: Žarišta i ova tri grada!

HRVATSKA U PANICI! u 6 gradova OTKRILI različite sojeve SARS-CoV-2!

Ukupan iznos paketa za oporavak je 1.824 milijarde evra, od čega se 1.074 miljarde nalazi u okviru zajedničkog budžeta za period od 2021. do 2027. godine.

Fond za oporavak EU iznosi 750 milijardi evra, a čine ga 390 miljardi bespovratne pomoći i 360 milijardi zajmova.

Ovaj fond će biti finasiran zajedničkim zaduživanjem EU na svetskim tržištima kapitala, a rok za otplatu pozajmice je kraj 2058 godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter