Izvor: Kurir
28.09.2024 u 21:49
0

IRAN BESAN ZBOG UBISTVA LIDERA HEZBOLAHA: Vrhovni vođa proglasio pet dana žalosti

Izražavam saučešće za mučeništvo velikog Nasralaha i njegovih drugova mučenika i objavljujem pet dana nacionalne žalosti u Iranu, rekao je Ali Hamnei

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei proglasio je pet dana žalosti u zemlji posle smrti vođe libanskog Hezbolaha Hasana Nasralaha, ubijenog u izraelskom udaru prethodnog dana u Bejrutu.

„Izražavam saučešće za mučeništvo velikog Nasralaha i njegovih drugova mučenika i objavljujem pet dana nacionalne žalosti u Iranu“, rekao je Ali Hamnei u saopštenju koje je objavila zvanična novinska agencija Irna.

Izraelska vojska saopštila je u subotu da je ubila vođu Hezbolaha Hasana Nasralaha u napadu na Bejrut. Vojska je saopštila da je izvršila precizan vazdušni napad tokom sastanka rukovodstva Hezbolaha u štabu u Dahiji, južno od Bejruta.

Hezbolah je potvrdio ubistvo svog vođe Nasralaha u izraelskom napadu iz vazduha. Izvor blizak Hezbolahu rekao je da je u istom izraelskom napadu poginuo i komandant fronta te borbene organizacije na granici s Izraelom, na jugu Libana, Ali Karake a iz Irana je rečeno da je tada poginuo i iranski general Abas Nilforušan, jedan od pomoćnika vođe iranske ideološke vojske Čuvari revolucije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter