Izvor: 24 sedam
02.10.2024 u 12:16
0

IRAN PORUČUJE SAD: Ne mešajte se inače ćemo odgovoriti

Pre napada nije bilo komunikacije Teherana i Vašingtona, ali je posle njega ona obnovljena

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči izjavio je da pre sinoćnog raketnog napada na Izrael nije bilo komunikacije između Teherana i Vašingtona, ali je sada upozorio SAD da ne intervenišu u znak podrške Izraelu.

Kako je Aragči naveo na državnoj televiziji, „pre napada iranskih snaga nije bilo razmene poruka“, ali je dodao da je do komunikacije došlo posle njega.

– Upozorili smo američke snage da se povuku iz ove situacije i da ne intervenišu, u suprotnom će se suočiti sa ozbiljnim odgovorom sa naše strane – rekao je on.

Ova poruka je, prema njegovim rečima, preneta preko švajcarske ambasade u Teheranu.

Prema pisanju portala Axios, Izrael planira „značajnu odmazdu“ za napad, a na udaru bi mogla da budu iranska naftna postrojenja.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je Iran napravio „veliku grešku“ i da će „platiti za to“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter