Izvor: Tanjug
04.05.2022 u 20:43
0

ISPAŠTAĆE DECENIJAMA Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao Rusiju da se povuče iz Ukrajine!

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da je Evropska unija uvela sankcije Rusiji koje će u narednim decenijama ograničiti ekonomske izglede Rusije i istakao da je mir moguć samo ako Rusija sklopi sporazum sa Ukrajinom, koji je prihvatljiv za Kijev.

Šolc je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ocenio da iznuđeni mir pod uslovima Rusije neće finkcionisati i pozvao Moskvu da što pre prekine vatru i povuče jedinice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na pitanje da li, nakon telefonskog razgovora francuskog predsednika Emanuela Makrona i ruskog predsednika Vladimira Putina, ima slične planove, Šolc je podsetio da je bio u Kijevu i razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, ali i sa Putinom.

„Još pre rata sam bio u Moskvi i vodio niz razgovora i naravno da ću nastaviti“, rekao je Šolc.

On je naglasio da „užasava nastavak ovog brutalnog rata na istoku Ukrajine sa neizmernim rušenjima i stradanjima ljudi i da to pokazuje da Putin sledi cilj, koji se ne može prihvatiti, ali koji vodi u ćorskokak“.

„Mir možete dobiti samo ako to bude takav mir da globalno odnosi između zemalja budu bolji, da Rusija bude spremna da sklopi sporazum sa Ukrjainom, koji Ukrajina može podržati, koji smatra ispravnim“, rekao je Šolc.

SVE ČINE DA IH UĆUTKAJU Amerikanci ruskim diplomatama ne daju vize uoči sednica komiteta UN!

On je naglasio da iznuđeni mir pod uslovima Rusije neće finkcionisati.

„Mi smo uveli značajne sankcije koje će na decenije ograničiti ekonomske izglede Rusije i za koje nema alternative“, rekao je Šolc.

On je ocenio da je neodgovorno nastaviti „taj brutalni rat“.

„Ali to se dešava i svako od nas bi trebalo da shvati da je situacija dramatična i ugrožavajuća i da Rusija mora što pre da prekine vatru i povuče jedinice“, zaključio je Šolc.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter