Izvor: Kurir
23.08.2024 u 21:25
0

ISPLIVAO IZVEŠTAJ O ATENTATU NA TRAMPA: Tajna služba mnogo toga propustila

Američka tajna služba privremeno je suspendovala izvestan broj svojih zaposlenih kao rezultat istrage o pokušaju ubistva bivšeg američkog predsednika i republikanskog kandidata za novi mandat Donalda Trampa.

Kako javlja Si-Bi-Es, pozivajući se na izvor upoznat sa istragom, služba je suspendovala brojne agente, uključujući i šefa kancelarije u Pitsburgu, kao rezultat istrage o pokušaju ubistva Trampa u Pensilvaniji u julu.

HOROR SCENA U MEKSIKU: Osećam da je sigurnosni lanac samo jedna tanka nit koja može lako da pukne

Portparol tajne službe Entoni Guljelmi je odbio da potvrdi američkoj televiziji da su agenti suspendovani, rekavši da je interna istraga u toku i da će svako kršenje pravila službe rezultirati disciplinskim merama.

 

Pokušaj ubistva Trampa dogodio se tokom njegovog predizbornog govora u Pensilvaniji 13. jula. Tramp je ranjen u uvo, dok je jedan muškarac iz publike poginuo, a dvojica su povređena.

Američka tajna služba potom je ubila napadača koji se krio na zgradi udaljenoj oko 100 metara od bine, van prostora gde se održavala manifestacija.

Službenici američke tajne službe nisu sa sobom poneli radio sisteme koje im je dodelila lokalna policija radi interakcije na dan pokušaja atentata, prenosi Si-En-En, pozivajući se na izveštaj kongresmena Kleja Higinsa.

„Vašington post“ je ranije naveo da policijski izveštaj o otkriću naoružanog osumnjičenog za pokušaj atentata na Trampa nikada nije stigao do američke tajne službe jer su koristili odvojene kanale komunikacije i transport od policije.

„Dan pre pokušaja atentata na Donalda Trampa, lokalni policijski taktički tim dodelio je radio sisteme kolegama iz Tajne službe kako bi dve agencije mogle da komuniciraju tokom govora bivšeg predsednika 13. jula – ali ih niko nije poveo sa sobom“, kaže se u materijalu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter