Izvor: tanjug
03.10.2021 u 12:01
0

Italija uvodi plaćanje poreza na bakšiš

Vrhovni sud Italije presudio je da će zaposleni u ugostiteljstvu morati da plaćaju porez na bakšiš, koji se smatra delom prihoda radnika, zbog čega je podložan oporezivanju.

 Napojnice se zarađuju na osnovu efikasnosti na poslu, stoga se računaju kao prihod „na osnovu utiska koji ostavi zaposleni“.

PROČITAJTE JOŠ:  KORONA U RUSIJI: Rekordan broj umrlih

Odluka Vrhovnog suda došla je posle žalbe Agencije za prihode protiv zaposlene u luksuznom hotelu na ostrvu Sardiniji, koja je optužena za neplaćanje poreza, nakon što je za godinu dana zaradila 83.650 evra od bakšisa.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE SUDBINA SPASENE BEBE IZ AVGANISTANA: Sada živi u Arizoni

Sud se pozvao na član 51 Zakona o porezu na dohodak, koji je uneo sveobuhvatan pojam prihoda zaposlenika, pa prihod više nije ograničen na platu koju daje poslodavac.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter