Izvor:
31.08.2024 u 14:13
0

IZBOLA NOŽEM 8 PUTNIKA U AUTOBUSU: U vozilu bilo preko 40 putnika u tom trenutku

Policija je uhapsila 32-godišnju ženu koja je osumnjičena da je ranila šest osoba u napadu nožem u autobusu koji je prevozio putnike na festival u zapadnoj Nemačkoj, a vlasti su danas saopštile da nema dokaza da su postojali politički ili verski motivi za napad.

Troje povređenih nalaze se u životnoj opasnosti nakon sinoćnjeg napada, saopštila je policija.

Policija i tužioci naveli su da je šest povređenih osoba starosti između 16 i 30 godina, a da je do jutros njih troje napustilo bolnicu nakon što im je ukazana pomoć, preneo je AP.

Policija je saopštila da je žena uhapšena u Zigenu nemačka državljanka i da nema imigrantsko poreklo.

Nemački mediji su objavili da je moguće da je žena koja je izvršila napad psihički bolesna, kao i da je bila drogirana, kao i da se pretpostavlja da je nasumično ubadala ljude u autobusu.

Napad nožem dogodio se u gradu Zigenu, istočno od Kelna, a najmanje još 40 ljudi bilo je u autobusu u trenutku napada. Lokalne vlasti su planirale da nastave održavanje festivala u Zigenu.

Napad nožem u Zigenu dogodio se nedelju dana nakon napada nožem u Zolingenu, gradu u istoj državi Severna Rajna-Vestfalija, za koji je osumnjičen islamski ekstremista iz Sirije.

On je ubio tri osobe i ranio osam. Napad u Zolingenu podstakao je nemačku vladajuću koaliciju da počne razgovore o sprovođenju olakšane deportacije migranata, navodi AP.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter