Izvor: tanjug
19.06.2022 u 15:17
0

IZBORI U FRANUSKOJ: Glasali Makron, Melanšon, Le Penova

Predsednik Francuske Emanuel Makron glasao je danas u drugom krugu parlamentarnih izbora u Tukeu, u 13.00 časova, kao i u prvom krugu izbora.

On je iskoristio svoje biračko pravo na biračkom mestu u Pa-de-Kale i glasao je u pratnji supruge, javila je francuska BFM TV. Izlaznost u 12.00 časova u Pa-de-Kaleu bila je 18,95 odsto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

FRANCUZI DANAS IZLAZE NA BIRALIŠTE: Drugi krug parlamentarnih izbora

To je departman sa najpribližnijom izlaznošću kao na nacionalnom nivou u podne.

Izlaznost do 12.00 časova u drugom krugu parlamnetarnih izbora u Francuskoj iznosi 18,99 odsto, što je više u odnosu na prvi krug.

Prošle nedelje, izlaznost u prvom krugu do podneva iznosila je 18,43 procenata.

Žan-Lik Melanšon glasao je u Marseju, dok je liderka krajnje desnice Marin Le Pen, koja za dlaku nije uspela da bude izabrana u prvom krugu parlamentarnih izbora, glasala u Enen Bomonu.

Glasanje je počelo jutros u 08.00 časova, a dve najjače političke grupacije, koalicija okupljena oko predsednika Emanuela Makrona i levičarski savez Žan-Lika Melanšona, ušle su sa gotovo istim brojem glasova osvojenih u prvom krugu.

Prema istraživanju agencije Elab, koalicija šefa države Emanuela Makrona „Zajedno“ mogla bi da osvoji između 255 i 295 mandata u skupštini koja ima 577 mesta, a levičarska koalicija NUPES Žan-Lika Melanšona između 150 i 200 poslaničkih mesta, što je veliki skok u odnosu na prethodne izbore.

Najavljuje se da će prvi izborni rezultati biti objavljeni po zatvaranju birališta, oko 20 časova.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter