Izvor: Euronews
29.07.2024 u 07:20
0

IZBORNA KOMISIJA VENECUELE: Maduro pobedio na predsedničkim izborima

Dosadašnji predsednik Venecuele Nikolas Maduro pobedio je na predsedničkim izborima održanim u nedelju, pošto je osvojio 51 odsto glasova, dok je opozicioni kandidat Edmund Gonzales Urutia osvojio 44 odsto, saopštila je nacionalna izborna komisija na osnovu prebrojanih glasačkih listića sa 80 odsto biračkih mesta.

Opozicija se priprema da ospori rezultate koje je saopštila izborna komisija, prenosi AP. Predstavnici opozicije izjavili su da podaci koje su prikupili od svojih predstavnika u 30 odsto biračkih centara pokazuju da je Gonzales pobedio Madura.

U Venecueli su juče održani predsednički izbori, a protivkandidati Maduru su bili predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia i još osam kandidata. Maduro je inače na čelu Venecuela od 2013. godine.

Blinken traži da se objavi detaljna tabela sa rezultatima

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas izborne vlasti Venecuele da objave detaljnu tabelu sa rezultatima glasanja kako bi se obezbedila, prema njegovim rečima, „transparentnost i odgovornost“.

Blinken je dodao da je od „vitalnog značaja“ po završetku glasanja da se svaki glas prebroji pošteno i transparentno, prenosi Rojters.

UBEDLJIVO VOĐSTVO NAŠIH KOŠARKAŠICA: PAKLENA ZAVRŠNICA – Spas za sve nas, POBEDILA SRBIJA!

„Sjedinjene Države čestitaju narodu Venecuele na njihovom učešću na predsedničkim izborima 28. jula uprkos značajnim izazovima i dubokoj zabrinutosti u vezi sa procesom“, naveo je Blinken u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter