Izvor: Kurir.rs
26.09.2022 u 11:38
0

IZNENAĐUJUĆE PRIZNANJE „PUTINOVOG KUVARA“: „Osnovao sam Vagner grupu, ovo je bilo glavni cilj! (VIDEO)

Preduzetnik i vlasnik kompanije Konkord -Jevgenij Prigožin, koji je poznat i pod nadimkom „Putinov kuvar“ priznao je da je 2014. godine stvorio grupu, koja je kasnije nazvana privatna vojna kompanija (PMC) Vagner. Njegov komentar je objavljen na zvaničnom nalogu kompanije VKontakte.

PUTIN SE SASTAO SA LUKAŠENKOM PA PORUČIO: Zapad dužan da se prema Rusiji odnosi s poštovanjem (FOTO)

Prema rečima biznismena, PMC je on stvorio u proleće 2014. godine, „kada je počeo genocid nad ruskim stanovništvom Donbasa“.

Prigožin je pojasnio da je, kao i mnogi drugi biznismeni, otišao na poligone gde su se okupili „kozaci“ i pokušao da regrutuje grupu koja bi „išla da zaštiti Ruse“. Međutim, shvativši da mu ovi ljudi ne odgovaraju, vlasnik Konkorda se i sam za to pobrinuo.

„Sam sam očistio staro oružje, sam smislio pancire i našao specijaliste koji bi mi mogli pomoći u tome. Od tog trenutka, 1. maja 2014. godine, rođena je grupa patriota, koja je kasnije dobila naziv BTG (bataljonska taktička grupa ) „Vagner“,“ citira Prigožinova pres služba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovi momci su, prema Prigožinu, „glavni oslonac ruskog patriotizma“. „Ovi hrabri momci koji su znali samo jedno – da se bore, da zaštite obespravljene, da stanu do smrti na strani dobrote i pravde“, rekao je on, govoreći o stvaranju Vagnerovog PMC – a.

Pre toga, Prigožin je zvanično negirao umešanost u Vagnerov PMC i podneo tužbe protiv medija koji su objavljivali poruke o povezanosti grupe sa biznismenom.

Ranije je vlasnik Konkorda izvestio o služenju vojnog roka svog sina Pavela u okviru Vagnerovog PMC-a. Prigožin je objasnio da je njegov sin Pavel sa 18 godina odslužio vojni rok. Mesec dana nakon diplomiranja, mladić je otišao u rat u Siriju.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter