Izvor: 24sedam
05.10.2024 u 13:15
0

IZRAEL NAJAVIO DA ĆE ODGOVORITI NA NAPAD IRANA: Oglasile se odbrambene snage – posledica će biti

Izrael najavio brutalan odgovor na napad Irana

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su da će odgovoriti na nedavni iranski napad balističkim projektilima na Izrael i najavile da će njihov odgovor biti ozbiljan.

VOLODIMIR ZELENSKI: Na sastanku u Ramštajnu 12. oktobra biće predstavljen plan pobede

Iranski napad, koji je uključivao lansiranje oko 200 balističkih projektila, izazvao je štetu u Izraelu, ali prema izveštajima, nijedan avion ili ključna infrastruktura nisu pretrpeli oštećenja.

Pored toga, izraelska vojska je izvestila da je njihova kopnena operacija na jugu Libana ograničenog obima, fokusirana na uništavanje infrastrukture Hezbolaha u blizini granice.

Cilj ovih akcija je, kako se navodi, da se osigura bezbedan povratak stanovnika na sever Izraela. Iako postoji mogućnost širenja operacije, IDF naglašavaju da žele da je završe što pre.

Iran je u utorak ispalio više od 180 raketa na Izrael, navodeći kao razlog osvetu za ubistva lidera Hezbolaha i Hamasa, kao i izraelske akcije u Gazi i Libanu.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu ubrzo potom je izjavio da će Iran snositi posledice za ovaj napad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter