Izvor: 24 sedam
10.08.2024 u 08:42
0

IZRAEL PONOVO BOMBARDOVAO ŠKOLU U GAZI: Ubijeno preko 100 palestinaca, na desetine ranjeno

Izraelski udari bili su usmereni na raseljene ljude dok su obavljali jutarnju molitvu

Više od 100 Palestinaca je ubijeno, a desetine ranjeno u izraelskom napadu na školu u Gazi u kojoj su smešteni raseljeni, prenosi Rojters pozivajući se na palestinsku novinsku agenciju, dok je izraelska vojska (IDF) saopštila da je pogodila komandni centar Hamasa.

– Izraelski udari bili su usmereni na raseljene ljude dok su obavljali jutarnju molitvu, zbog čega je broj žrtava veliki – saopštila je vlada u Gazi koju predvodi Hamas.

IDF je naveo da su izraelske vazdušne snage izvele udar na „komandno-kontrolni centar koji je služio kao skrovište za teroriste i komandante Hamasa“.

– Izraelske vazdušne snage precizno su pogodile teroriste Hamasa koji su delovali u okviru Hamasovog komandnog i kontrolnog centra koji se nalazi u školi Al-Taba’aen, pored džamije u Daraj Tufahu, koji služi kao sklonište za stanovnike grada Gaze – navedeno je u saopštenju.

IDF dodaje da su pre napada preduzeti brojni koraci kako bi se ublažio rizik od ugrožavanja civila, uključujući upotrebu precizne municije, vazdušno osmatranje i obaveštajne informacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter