Izvor: Kurir
21.09.2024 u 22:39
0

IZRAEL ULAZI U NOVU FAZU RATA: Direktorka firme koja je proizvela uređaje pod zaštitom mađarske tajne službe

Mađarske tajne službe su joj savetovale da ne razgovara sa medijima

Vlasnica kompanije BAC Consulting, koja je povezana sa smrtnonosnom eksplozijom pejdžera u Libanu, Kristijana Barsoni-Arčidijakono, nalazi se pod zaštitom mađarske tajne službe.

MUNICIJA KOJU ISPORUČUJE SEVERNA KOREJA JE STVARNO LOŠA ZA NAS: Šef ukrajinskih obaveštajaca o snabdevanju Rusije naoružanjem

To je izjavila njena majka Beatriks Barsoni-Arčidijakono za AP.

Ona je rekla da je njena ćerka dobila pretnje i da se „trenutno nalazi na bezbednom mestu pod zaštitom mađarskih tajnih službi“.

„Mađarske tajne službe su joj savetovale da ne razgovara sa medijima“, rekla je Beatriks Barsoni-Arčidijakono telefonom sa Sicilije.

Kristijana Barsoni-Arčidijakono nije se pojavila u javnosti od napada u utorak i sredu, u kojima je ubijeno najmanje 37 osoba, a ranjeno više od 3.000, a za koji Liban i Hezbolah okrivljuju Izrael.

Ona je navedena kao izvršna direktorka kompanije BAC Consulting sa sedištem u Budimpešti, za koju je tajvanski vlasnik zaštitnog znaka pejdžera rekao da je odgovoran za proizvodnju uređaja.

U sredu je portparol mađarske vlade rekao da pejdžeri isporučeni Hezbolahu nikada nisu bili u Mađarskoj i da je BAC Consulting samo delovao kao posrednik.

 

Beatriks Barsoni-Arčidijakono je potvrdila navode mađarske vlade, rekavši da njena ćerka nije umešana i da uređaji nisi proizvedeni u Budimpešti, niti su ikada prošli kroz Mađarsku.

U eksplozijama komunikacijskih uređaja u utorak i sredu u Libanu ubijeno je najmanje 37 osoba, uključujući dvoje dece, dok je više od 3.000 ranjeno.

Libanska vlada i militantna grupa Hezbolah su okrivili Izrael za napad.

Tel Aviv nije komentarisao te navode, ali je ministar odbrane Joav Galant najavio da Izrael ulazi u „novu fazu“ rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter