Izvor: Kurir
21.07.2024 u 09:50
0

IZRAELSKA STRELA 3 PRESRELA BALISTIČKU RAKETU: Projektil zemlja-zemlja presretnut van izraelskog vazdušnog prostora.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak presretanja balističke rakete koju su jemenski pobunjenici Huti lansirali na najjužniji izraelski grad Ejlat.

Klip je na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavio i izraelski list Harec.

IZVOR NETRPELJIVOSTI TURSKE I GRČKE: Erdogan nije za federalno rešenje pitanja Kipra već je za „rešenje“ dve države

Huti su objavili da su ispalili „više“ balističkih raketa ka Izraelu.

Tajms of Izrael je preneo da su ranije jutros Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da su pomoću sistema protivvazdušne odbrane (PVO) Strela 3 presrele balističku raketu koju su Huti lansirali iz Jemena.

 

Iz IDF je navedeno da je projektil zemlja-zemlja presretnut van izraelskog vazdušnog prostora.

Ovo je bio prvi napad koji su Huti izveli na Izrael nakon jučerašnjeg vazdušnog udara IDF na jemensku luku Hodeida, koji je bio odmazda za napad dronom koji se u petak desio u Tel Avivu.

Harec je preneo navode Jahje Sarija, vojnog portparola Huta, da je pored raketa koje su lansirane na izraelski grad Ejlat napadnut i američki brod u Crvenom moru.

Navodi se da Sari tvrdi da su oba napada bila „uspešna“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter