Izvor: Telegraf
28.07.2024 u 15:24
0

IZRAELSKE SNAGE JAČAJU NA JUGU POJASA GAZE

Najmanje 39.324 Palestinaca ubijeno je, a 90.830 povređeno u izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze od početka rata 7. oktobra prošle godine, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja u toj palestinskoj enklavi

zraelske snage danas su tenkovima napredovale dublje na jug Pojasa Gaze dok se nastavljaju borbe sa pripadnicima Hamasa.

Tenkovi su ušli dublje u tri grada, Al Karara, Al Zana i Bani Suhaila, na istoku Kan Junisa, javio je Rojters.

Najmanje 39.324 Palestinaca ubijeno je, a 90.830 povređeno u izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze od početka rata 7. oktobra prošle godine, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja u toj palestinskoj enklavi.

U saopštenju se dodaje da je samo proteklog dana ubijeno najmanje 66 Palestinaca.

Zbog novih borbi, još hiljade porodica napustile su svoje domove i uputile se u prenaseljena područja Al-Mavasi na zapadu i Deir Al-Balah na severu.

PENZIONISANI AMERIČKI PUKOVNIK: Ukrajinci se masovno predaju duže cele linije fronta

Izraelska vojska je proteklih dana saopštila da su napadi na istočni Kan Junis odgovor na obnovljene raketne udare iz tih područja, kao i da bi se Hamas sprečio da se pregrupiše.

Istovremeno, u Rafi, blizu granice sa Egiptom, izraelske snage napredovale su dublje u severne delove tog grada, gde nameravaju da preuzmu punu kontrolu.

Direktor CIA Vilijam Berns trebalo bi da se kasnije danas sastane u Rimu sa svojim izraelskim i egipatskim kolegama, kao i premijerom Katara, da bi razgovarali o primirju u Gazi i oslobađanju talaca.

Izrael je danas saopštio da će žestoko uzvratiti na saveznika Hamasa, Hezbolah, okrivljujući tu libansku organizaciju koju podržava Iran za raketni napad na fudbalski stadion na Golanskoj visoravni u kojem je poginulo 12 dece i tinejdžera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter