Izvor: TANJUG
01.09.2024 u 18:16
0

IZRAELSKI MINISTAR ODBRANE: Joav Galant pozvao na postizanje dogovora za oslobađanje talaca

Izraelski ministar odbrane Joav Galant pozvao je danas premijera Izraela Benjamina Netanijahua da sklopi sporazum sa Hamasom o prekidu vatre u Pojasu Gaze da bi na taj način bilo omogućeno oslobađanje preostalih talaca koje drži ta palestinska teroristička grupa.

TEL AVIV – Izraelski ministar odbrane Joav Galant pozvao je danas premijera Izraela Benjamina Netanijahua da sklopi sporazum sa Hamasom o prekidu vatre u Pojasu Gaze da bi na taj način bilo omogućeno oslobađanje preostalih talaca koje drži ta palestinska teroristička grupa.

PORTPAROL KREMLJA IZJAVIO: TRAMP nema čarobni štapić da reši ukrajinski sukob i ako pobedi na izborima

Galant je napisao na platformi X da izraelski kabinet mora da se sastane odmah i da poništi odluku koju je doneo u četvrtak, a kojom se insistira na ostanku izraelskih trupa u Filadelfijskom koridoru, odnosno graničnom području između Pojasa Gaze i Egipta.

Netanijahuovo insistiranje na zadržavanju trupa u koridoru da bi se na taj način, kako tvrdi, sprečilo krijumčarenja oružja za Hamas iz Egipta, smatra se jednom od glavnih prepreka za postizanje sporazuma o prekidu vatre u Pojasu Gaze

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter