Izvor: Tanjug
20.08.2022 u 20:07
0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula poručuje: Crnogorska politika mora da odluči da li nastavlja u smeru evropskih integracija ili će postati „potrošna roba ruskih i srpskih interesa u regionu!“

Izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula rekao je , povodom izglasavanja nepoverenja Vladi premijera Dritana Abazovića, da crnogorska politika mora da odluči da li nastavlja u smeru evropskih integracija ili će postati „potrošna roba ruskih i srpskih interesa u regionu“.

Prema njegovim rečima, bez pravog i punog demokratskog legitimiteta, „nijedna vlada ne može da sprovodi obuhvatne i temeljne demokratske reforme“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Upravljanje približavanjem EU nije tehničko pitanje, nego prvorazredni politički proces, koji zahteva jasnu podršku bez balansiranja sitnih političkih interesa. To je pokazao i sinoćnji pad Vlade Crne Gore, druge koja u prethodne dve godine nije uspevala za ključne proevropske odluke da osigura jasnu podršku Skupštine“, dodao je Picula, na Tviteru.

Crnogorska politika, kako kaže Picula koji je i poslanik EP, mora da odluči da li nastavlja u smeru evropskih integracija.

Pad Vlade u Crnoj Gori ispratili i Amerikanci: Evo kakva su njihova očekivanja!

„Građani Crne Gore i dalje jasno podržavaju članstvo u EU, što treba da dobije i jasnu podršku u izborima koji bi odražavali to raspoloženje. Takva skupština i vlada sigurno će imati i nedvosmislenu podršku Evropskog parlamenta, kao i moju podršku kao izvestioca za Crnu Goru“, naveo je Picula.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter