Izvor: ALO
01.06.2024 u 20:24
0

JASNO DA SE TRAŽI RAZLOG! Šef Vojnog komiteta alijanse izneo direktnu pretnju

I sajber napad na članicu NATO-a može biti povod za primenu člana 5 Osnivačkog ugovora Alijanse, rekao je šef Vojnog komiteta Severnoatlantskog pakta, admiral Rob Bauer

Taj član podrazumeva kolektivni odgovor bloka, uključujući i vojni odgovor, na napad bilo koje države na neku od članica Alijanse.

„Dogovorili smo se u NATO-u, to je zajednička odluka svih saveznika, da u principu i sajber-napad može da pokrene odluku o primeni člana 5“, rekao je admiral na panelu u okviru „Dijaloga Šangri-La“ u Singapuru.

Da bi sajber-napad na važne digitalne strukture neke države bio uzet u razmatranje na taj način potrebno je prvo potvrditi da je napad izvela neka država a ne neko privatno lice ili struktura.

„U suprotnom ne bi bilo jasno s kim treba ratovati“, dodao je Bauer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter