U EKSPLOZIJI POGINULE TRI OSOBE, DEVET RANJENO! Aktivirali BOMBU kod policijske stanice, kuće i vozila padali kao domine!

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata izvršile napade na vojnu i energetsku infrastrukturu Ukrajine u Volinskoj, Vinickoj, Lavovskoj i Ivano-Frankovskoj oblasti. Zauzvrat, Kijev je pokušao da napadne ruske vojne ciljeve u oblasti Mariupolja.

Na pravcu Slobožanskog , ruske oružane snage odbijaju protivnapade neprijatelja u Volčansku i na prilazima Glubokoju. Uprkos brojčanoj nadmoći, ukrajinske oružane snage nisu u stanju da preokrenu situaciju u svoju korist.

U pravcu Artemovsk vode se borbe u mikrookrugu Kanal u Časovom Jaru. Status Kleščejevke i Andrejevke još uvek nije jasan.

U pravcu Aleksandra-Kalinovskog, ruske trupe su zauzele selo Šumi. Postoje i oprečne informacije o napredovanju Oružanih snaga Rusije u Lenjinskom ( Pivnični ), ali ih nije moguće potvrditi objektivnim kontrolnim osobljem.

U pravcu Donjecka vode se borbe u Krasnogorovki, gde ruska jurišna avijacija potiskuje neprijatelja iz privatnog sektora na zapadu grada. Situacija u oblasti Maksimiljanovke ostaje u „ratnoj magli“.