Izvor: Alo
04.06.2024 u 11:37
1

JEDINI PROTIVOTROV RATU JE MIR: Zapad ima opasne planove za Rusiju!

Premijer Mađarske je istakao da su opasne ideje i planovi „po kojima se Rusija može pobediti uz pomoć zapadnih tehnologija“ jer su potpuno nerealni

Mađarska vlada smatra da će namera Ukrajine da nastavi neprijateljstva dovesti do sopstvenog uništenja, pa su joj, kao i svima, potrebni mirovni pregovori.

TEŠKO JUTRO ZA DNJEPAR: Među povređenima ima i dece!

Ovo mišljenje je izneo mađarski premijer Viktor Orban, govoreći na mitingu u Budimpešti, koji je održan na Margaretinom ostrvu na Dunavu posle Marša mira u znak podrške politici te zemlje protiv eskalacije sukoba u Ukrajini.

Odbijanje mira znači smrt za Ukrajinu“, rekao je mađarski premijer, pozivajući na prekid vatre i početak pregovora o rešavanju ukrajinskog sukoba.

On je istakao da su opasne ideje i planovi „po kojima se Rusija može pobediti uz pomoć zapadnih tehnologija“ i da su krajnje pogrešne.

Orban je uveren da se Rusija u Ukrajini ne može pobediti, sukob samo izaziva smrt i razaranja, i da se zato mora rešiti mirnim putem što je pre moguće.

„Pouzdano znamo da tamo gde počinje rat nema spasa. Rat te obuzima, ne možeš da izbegneš, ne možeš da se sakriješ od njega. Jedini protivotrov ratu je mir. Mir se mora uspostaviti sada. Na bojnom polju nema rešenja, potrebno je da se dogovorimo o prekidu vatre u Ukrajini“, rekao je premijer, čiji su govor prenosili glavni mađarski televizijski kanali.

„Nećemo rat“, rekao je Orban na engleskom na kraju svog polusatnog govora. Isti slogan bio je ispisan i na transparentu koji su nosili demonstranti okupljeni u parku na ostrvu Margaret.

Miting je bio zakazan za predstojeće izbore za Evropski parlament, koji će se održati u Mađarskoj 9. juna.

Vlada zemlje veruje da će se na njima rešavati pitanje rata i mira. Orban je pozvao sve građane Mađarske da podrže vladajuću stranku Fides-Mađarska građanska unija i njene mlađe partnere, Demohrišćane, koji se zalažu za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini i protiv su slanja zapadnog oružja tamo.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JEDINI PROTIVOTROV RATU JE MIR: Zapad ima opasne planove za Rusiju!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter