Izvor: Kurir
15.07.2024 u 07:27
0

KAKO SE ODVIJAO POKUŠAJ ATENTATA? Novinar BBC-ja postavio KLJUČNO PITANJE

BBC novinar Džo Invud iz Verifaj tima za utvrđivanje činjenica objašnjava gde se nalazio napadač kada je pokušao atentat na bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Tramp je pušten na kućno lečenje, nakon što je povređen u pokušaju atentata na predizbornom mitingu u Pensilvaniji u subotu.

GDE JE TAJNA SLUŽBA?! Kako je napadač uspeo da se približi Trampu

Tramp, kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima u Americi, izveden je sa mitinga izveden okrvavljenog lica i uha, rekao je da mu je „metak probio kožu“.

Novinar BBC-ja pokazao je i objasnio raspored bine u odnosu na krov sa kojeg je napadač pucao na Donalda Trampa.

Potom je prikazao snimak koji je zabeležio jedan od očevidaca.

Na njemu se vidi zgrada na kojoj je napadač ležao, a kako je novinar opisao, kada se zumira jasno se vidi napadač koji je ležao na krovu, a čije telo je zamagljeno.

Potom je ponovo prikazao prvu fotografiju na kojoj se vidi čitav rejon, te pokazao gde se tačno napadač nalazio.

Odmah potom pokazao je gde se u tom trenutku nalazio i Donald Tramp.

Kako je objasnio, uz pomoć Gugl mapa vidi se da je udaljenost između napadača i Donalda Trampa otprilike 130 metara.

On se potom osvrnuo na krucijalnu stvar koja zanima javnost širom sveta: „Udaljenost je možda 130 metara, i zato se nameće toliko pitanja za američku tajnu službu – kako je ovo bilo moguće?“, rekao je novinar BBC-ja.

„Kako je napadač sa puškom došao tako blizu?“, upitao je.

Potom se osvrnuo na poziciju i reakciju snajperiste tajne službe. Kako je istakao, na snimku se vidi kako on uzvraća vatru.

On je pokazao još jednu, kako je istakao, prilično jezivu stvar.

Fokus je na čoveku koji je blurovan: „Kada se gleda snimak, čuje se pucanj i dok svi reaguju prilično usporeno, ovaj čovek ovde se savija i pada, mnogo brže od svih ostalih“.

„Zato mislimo da je ovo jedan od učesnika skupa koji je pogođen metkom koji je bio namenjen bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu“, rekao je novinar.

Kako je rekao, koristeći ove javno dostupne snimke, oni su dobili utisak kako se sve odvilo, te sada javnost ima jasniju sliku kako se odvijao pokušaj atentata na Donalda Trampa.

 

Bivši predsednik Amerike će se oporavljati u vlastitom domu u Nju Džersiju.

Napadač je eliminisan na mitingu, a FBI ga je identifikovao kao dvadesetogodišnjeg Tomasa Metjua Kruksa, iz grada Betel u Pensilvaniji.

Ubijen je i jedan od učesnika skupa, a dvoje teško ranjeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter