Izvor: Novosti
22.08.2024 u 09:52
0

KENEDI MLAĐI JE JAKO VAŽAN ZA TRAMPOVU KAMPANJU: Mogao bi biti i dobitna kombinacija

Sa tri odsto svojih birača mogao bi da odigra presudnu ulogu u konačnom ishodu izbora

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi razmišlja da prekine kampanju i da podrži lidera republikanaca Donalda Trampa, izjavila je njegova saradnica Nikol Šanahan. Kenedijeva kandidatkinja za potpredsednika SAD je napomenula da njih dvoje rizikuju da za njih glasaju potencijalni Trampovi glasači, što bi dovelo do rasipanja glasova i otvaranja puta do pobede Kamali Haris, demokratskoj predsedničkoj kandidatkinji.
TRAMP NA PRVOM SKUPU OD ATENTATA OGRAĐEN NEPROBOJNIM STAKLOM: Pojačane mere bezbednosti

– Možemo i da odmah odustanemo i udružimo snage s Donaldom Trampom i objasnimo našim biračima zašto smo doneli tu odluku. Izbor nije lak – rekla je ona.

Kenedi je ranije poručio da je spreman da razgovara s liderima bilo koje političke stranke kako bi, kako je istakao, ostvario ciljeve ka kojima je stremio tokom 40 godina svoje političke karijere. Bratanac bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija i sina nekadašnjeg američkog državnog tužioca Roberta Kenedija, obojice ubijenih u atentatima, nedavno je razgovarao sa Trampom. Posle njihovog susreta razbuktale su se spekulacije da je lider republikanaca, navodno, Kenediju ponudio mesto u njegovoj administraciji ukoliko ga podrži na izborima.

U međuvremenu, najnovije istraživanje agencije UouGov je pokazalo da u trci za predsednika SAD sa dva odsto glasova prednost ima Kamala, u odnosu na Trampa, objavio je „Demostat“, te da bi jezičak na vagi mogao da bude upravo Kenedi.

– Rezultati istraživanja pokazali su da Harisova ima podršku 46 odsto glasača, a Tramp 44. Robert F. Kenedi Mlađi, kao potencijalni treći kandidat, trenutno ima podršku tri odsto birača, što ukazuje na njegovu moguću presudnu ulogu u konačnom rezultatu neizvesnih izbora – navodi „Demostat“.

Postoji nekoliko scenarija po kojima bi Kenedijeva kandidatura uticala na konačni ishod predsedničkih izbora. Ako Kenedi uzme više glasova od Trampa nego od Harisove, to bi moglo pomoći demokratskoj kandidatkinji da pobedi ili obrnuto. U državama u kojima su glasovi između Trampa i Harisove gotovo izjednačeni, podrška Kenediju može odrediti krajnji rezultat. Čak i nekoliko procenata glasova može napraviti razliku u kolebljivim državama, što bi moglo promeniti ukupan broj elektorskih glasova potrebnih za pobedu, ocenjuje „Demostat“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter