Izvor: SPUTNIK
12.08.2024 u 22:30
0

KIJEV PREUZIMA VELIKI RIZIK: Brojni američki zvaničnici strahuju od „svirepog odgovora Rusije”

Bela kuća ne očekuje značajniju eskalaciju situacije u Ukrajini zbog napada na Kursku oblast, koji je Rusija okarakterisala kao teroristički napad, ali brojni američki zvaničnici strahuju od „svirepog odgovora” Rusije, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na pomoćnike u američkoj administraciji.

„Bojazan od eskalacije se u Beloj kući ne povećava mnogo… Očekivanje je da će regionalne bitke ličiti na bitke u Ukrajini“, navodi list u članku o situaciji u Kurskoj oblasti.
Međutim, prema medijskom pisanju, američki zvaničnici strahuju od masovnog udara Ruske Federacije na infrastrukturu Ukrajine od vitalne važnosti kao odgovor na „rizičnu” operaciju Kijeva.
Nakon ukrajinskog prodora u Kursku oblast, ukrajinske snage nastavljaju neprestano da gube pozicije u svim delovima fronta specijalne vojne operacije, dodaje list.

Prema navodima „Volstrit džurnala“, konačni cilj napada na Kursku oblast i dalje je nejasan, s obzirom da je ukrajinska vojska u žestokom deficitu sa ljudstvom i naoružanjem, a da na istoku trupe imaju poteškoća da obuzdaju napredovanje Rusije.

Vojni eksperti koje je američki list intervjuisao smatraju korake Ukrajine u ruskoj pograničnoj oblasti besmislenim sa stanovišta borbene taktike, s obzirom na neuspehe ukrajinskih oružanih snaga u drugim delovima fronta.
Razloge ukrajinskog napada na Kursku oblast analitičari objašnjavaju željom Kijeva da privuče pažnju Sjedinjenih Američkih Država uoči predsedničkih izbora u SAD koji će biti održani u novembru.
Podsetimo, masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.
Prema najnovijim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, Kijev je od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubio do 1.350 vojnika, 29 tenkova i 23 oklopna transportera.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter