Izvor: Alo
16.08.2024 u 08:21
0

KIM DŽONG UN PORUČUJE PUTINU: Nepobedivo prijateljstvo i saradnja

Severnokorejski lider Kim Džong Un ponovio je u poruci ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da će produbiti saradnju sa Rusijom.

Kim Džong Un je u odgovoru na Putinovu čestitku povodom 15. avgusta, kada se obeležava godišnjica oslobađanja Severne Koreje od japanske kolonijalne vladavine 1945. godine, naveo da će Rusija pobediti u „svetom ratu za mir i pravdu“ i da će dve zemlje promovisati izgradnju multipolarnog novog sveta, javila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

UBIJANJE MORA DA STANE: Tramp poručio Netanjahu da brzo okonča rat

„Prijateljska osećanja vojski i naroda dve zemlje iskovana i produbljena u borbi protiv zajedničkog neprijatelja služe kao snažna pokretačka snaga za razvoj … odnosa prijateljstva i saradnje u sveobuhvatno strateško partnerstvo i nepobedivo prijateljstvo“, dodao je Kim.

Putin je u čestitki Kimu rekao da osnovu veza između Rusije i Severne Koreje predstavlja borba sovjetskih vojnika protiv Japana u Drugom svetskom ratu, prenosi Rojters. Kim i Putin su u junu u Pjongjangu održali drugi samit za manje od godinu dana i potpisali pakt o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu koje uključuje međusobnu odbranu u slučaju napada treće strane. Severnokorejski lider je povodom današnjeg praznika posetio spomenik korejskim vojnicima koji su se borili protiv Japana od 1910. do 1945. godine, kao i Kulu oslobođenja, spomenik vojnicima sovjetske Crvene armije koji su učestvovali u oslobađanju Koreje od Japana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter