Izvor: 24sedam
28.08.2024 u 08:58
0

KIM DŽONG UN TESTIRA NOVE LANSIRNE SISTEME: Novi dronovi samoubice

Kako se navodi, novi lansirni sistemi prikazali su ''superiornu mobilnost i preciznost'' tokom probnih lanisranja

Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un prisustvovao je danas probnom lansiranju rakete prečnika 240 milimetara i novih lansirnih sistema, preneli su severnokorejski državni mediji.

Kako se navodi, novi lansirni sistemi prikazali su “superiornu mobilnost i preciznost“ tokom probnih lanisranja, prenosi Rojters.

Kim je ranije ove sedmice prisustvovao probnom letu nove serije dronova samoubica.

Severnokorejski lider je rekao da je neophodno razvijati i proizvoditi više „dronova samoubica“ koji će se koristiti u jedinicama taktičke pešadije i specijalnih operacija.

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje saopštilo je da je to prvi put da je Pjongjang pokazao „dronove samoubice“, koji su 2022. godine prešli granicu sa Južnom Korejom i čak nakratko ušli u zonu zabrane letova oko predsedničke kancelarije Seula, navodi agencija.

Seul je naveo da će ove godine rasporediti lasersko oružje za obaranje severnokorejskih dronova, čime je Južna Koreja postala prva zemlja u svetu koja će rasporediti takvo oružje u vojsci. Južna Koreja i SAD prošle nedelje započele su zajedničke godišnje vojne vežbe, koje podrazumevaju i uvežbavanje odbrane od severnokorejskih dronova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter