Izvor: Tanjug
04.10.2021 u 15:52
0

KINA OPET DEMONSTRIRA SILU: Avioni ponovo ušli u zonu Tajpeja

Tajvanske vazduhoplovne snage bile su danas ponovo u bliskom kontaktu sa 52 kineska aviona koja su ušla u njenu vazdušnu odbrambenu zonu, saopštilo je tajvansko Ministarstvo odbrane.

Tajvan na koji Kina polaže pravo, žali se već godinu dana i duže na ponovljene misije kineskih vazdušnih snaga u jugozapadnom delu zone protivvazduše odbrane blizu ostrva Pratas koja su pod njegovom kontrolom. 

PROČITAJTE JOŠ: LAVROV: Situacija sa teroristima eskalira u Idlibu

Od petka, kada je Kina obeležila svoj nacionalni dan, u odbrambenu zonu Tajvana ušlo je skoro 150 kineskih aviona. U najnovijoj misiji učestvovala su 34 lovca J-16, 12 bombardera H-6 sposobni da nose nuklearno oružje i još šest aviona, koji su leteli u oblasti u blizini ostrva Pratas, prema mapi koju je dostavilo tajvansko Ministarstvo.

PROČITAJTE JOŠ: ISTRAŽIOCI UJEDINJENIH NACIJA: Sve strane u libijskom sukobu su počinile zločine

Tajvanski borbeni avioni bili su u bliskom kontaktu sa kineskim avionima kako bi ih upozorili, dok su raketni sistemi bili raspoređeni za njihovo nadgledanje, dodaje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter