Izvor: INFORMER
11.07.2024 u 17:06
0

KINA RAZARA NATO, UKRAJINA PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA: Signal iz Pekinga izazvao potres širom Alijanse! „Dobro razmislite…“

Kina savetuje NATO da razmisli o svojim akcijama u ukrajinskom sukobu i da preduzme korake za rešavanje problema, navodi se u saopštenju kineske misije pri EU.

– Savetujemo NATO-u da pažljivo sasluša pravedne ocene međunarodne zajednice, duboko razmisli o svojim postupcima (u ukrajinskom sukobu) i preduzme stvarne akcije za ublažavanje situacije i rešavanje problema, umesto da krivicu prebacuje na druge – rekli su u misiji.

U saopštenju se takođe navodi da je deklaracija sa samita NATO-a u Vašingtonu prepuna hladnoratovskog mentaliteta i ratoborne retorike, a sadržaj, vezan za Kinu, pun je provokacija, laži, podstrekavanja i kleveta.

Napominje se da ukrajinska kriza i dalje traje, a međunarodna zajednica jasno vidi ko doliva ulje na vatru i koristi priliku u potrazi za ličnom koristi.

– Kina zauzima iskren i otvoren stav o ukrajinskom pitanju, a to je da promoviše mir, pregovore i političko rešenje, što je široko priznato i visoko cenjeno od strane međunarodne zajednice – istakla je kineska misija.

U završnoj deklaraciji samita NATO održanog u SAD navodi se da članice alijanse pozivaju Kinu da se uključi u dijalog radi smanjenja strateških rizika i da su otvoreni za saradnju sa Pekingom. Istovremeno, Kina, prema rečima zemalja članica alijanse, nastavlja da stvara sistemske izazove evroatlantskoj bezbednosti. U dokumentu NATO-a se navodi da „Narodna Republika Kina sada igra odlučujuću ulogu u ratu Rusije protiv Ukrajine kroz takozvano ’partnerstvo bez granica‘, pružajući široku podršku ruskom vojno-industrijskom kompleksu“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter