Izvor: Tanjug
14.10.2021 u 13:40
0

Kina upozorava na političku manipulaciju u istrazi SZO

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas na mogućnost „političke manipulacije“ u obnovljenoj istrazi Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o poreklu korona virusa, ali je istovremeno navelo da će podržati napore tog međunarodnog tela.

SZO je juče objavila listu sa imenima 25 stručnjaka koji će savetovati SZO o budućim koracima u istrazi porekla virusa. 

PROČITAJTE JOŠ:  KORONA U RUSIJI: Rekordan broj umrlih

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđen je rekao da će Kina „nastaviti da podržava i učestvuje u globalnoj naučnoj istrazi i da će se odlučno suprotstaviti bilo kakvim oblicima političke manipulacije“.

-Nadamo se da će sve zainteresovane strane, uključujući sekretarijat SZO i savetodavnu grupu, efikasno podržati objektivan i odgovoran naučni stav -rekao je Džao novinarima na dnevnoj konferenciji za novinare.

PROČITAJTE JOŠ:  BILANS PUCNJAVE U BEJRUTU: Ima mrtvih i ranjenih!

Zvanični Peking je optužen za neotkrivanje podataka o ranim slučajevima kovida-19 tokom posete tima SZO u februaru.

Stručnjaci su tada utvrdili da je „krajnje neverovatno“ da je korona virus procurio iz laboratorije u kineskom gradu Vuhanu, što je izazvalo kritike spoljnih naučnika koji navode da ta teorija nije dobro proverena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter