Izvor: 24 sedam
27.07.2024 u 13:01
0

KINA ZAPRETILA FILIPINIMA: Peking ne toleriše raketni sistem “ Tajfun“ u svojoj blizini

Kina pokazala zube zbog raspoređivanja američkih raketa

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji upozorio je Filipine na opasnost od raspoređivanja američkih raketa srednjeg dometa na njihovoj teritoriji, ističući da bi taj potez mogao da poveća regionalne napetosti.

Sjedinjene Američke Države su ranije ove godine postavile raketni sistem „tajfun“ na Filipinima tokom zajedničkih vojnih vežbi, bez obzira na to što je Kina više puta pozivala SAD da prestanu da tolerišu i podržavaju „provokacije“ Manil.

– Odnosi Kine i Filipina trenutno su na prekretnici, a dijalog i konsultacije su pravi put – rekao je Vang tokom sastanka sa filipinskim ministrom spoljnih poslova Enrikeom Manalom u četvrtak u Vijentijanu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter