Izvor: Tanjug
24.07.2022 u 16:41
0

Klimatski aktivisti pokušali su da zalepe svoje ruke za remek delo italijanskog renesansnog slikara! (VIDEO)

Klimatski aktivisti pokušali su da zalepe ruke za remek delo italijanskog renesansnog slikara Sandra Botičelija „Primavera“, poznato i kao „Alegorija proleća“, kako bi ukazali na značaj klimatskih promena, ali su ih zaustavili čuvari u galeriji Ufici u Firenci.

Kako se vidi na snimku koji je objavio Bi-Bi-Si, dvoje aktivista grupe „Poslednja generacija“ već je položilo po jedan dlan na sliku, kada je intervenisao član osoblja i oborio ih na pod, nakon čega ih je odvukao od slike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zahvaljujući zaštitnom sloju stakla, nije pričinjena nikakva šteta na Botičelijevom remek delu.

To je poslednji u nizu akcija građanske neposlušnosti koje je grupa „Poslednja generacija“ izvela kako bi ukazala na ozbiljnost klimatske krize i zatražila akciju, navodi agencija Ansa.

TEMPERATURA RAZBESNELA BRITANCE Građani Londona i Glazgova protestuju protiv klimatskih promena!

Aktivisti su držali i transparent sa natpisom „Poslednja generacija, bez gasa i bez uglja“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter