Izvor: Happy BSC
20.04.2022 u 10:46
0

KO JE ADAM DELIMHANOV, DESNA RUKA LIDERA ČEČENIJE? Podržava Putina, naredio atentat, traži ga Interpol (VIDEO)

Adam Sultanovič Delimhanov je ruski političar čečenske nacionalnosti, koji je član ruske Državne dume od 2007. godine. Član je Jedinstvene Rusije i na čelu je čečenskog ogranka Rosgvardije.

NEUSTRAŠIVI ČEČENSKI VUKOVI ČEŠLJAJU DNR: Kadirov poručio da nacisti nemaju šanse (VIDEO)

Bliski saradnik i rođak čečenskog lidera Ramzana Kadirova, Delimhanov je bio na čelu policijske divizije koja je štitila čečenska naftna postrojenja od 2003. do 2006. godine. Postavljen je za potpredsednika vlade koji je nadgledao bezbednosne snage 2006. godine, da bi sledeće godine bio izabran za rusku Državnu Duma na listi stranke Jedinstvena Rusija koju predvodi Vladimir Putin. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Čečenski izgnanik Umar Israilov, ubijen u Beču u januaru 2009. godine, optužio je Delimkhanova da ga je tukao u prisustvu Kadirova. Delimkhanov je odbio zahteve za komentar na ove navode. U aprilu 2009. godine policija Dubaija okrivila je Delimhanova da je naredio atentat na bivšeg čečenskog vojskovođu i ruskog vojnog komandanta Sulima Jamadajeva. Delimhanov je negirao optužbe, rekavši da je to provokacija usmerena na destabilizaciju Čečenije i da se sprema da tuži policiju Dubaija za klevetu. 

Od aprila 2009. godine, Delimhanova zajedno sa još šest ruskih državljana traži Dubai, jedan od emirata UAE, u vezi sa ubistvom Sulima Jamadajeva, preko Interpola. 

U julu 2014. Ministarstvo finansija SAD je uvelo sankcije Delimhanovu. Ove sankcije uključuju zamrzavanje imovine u Sjedinjenim Državama i zabranu komercijalnih transakcija. 

2020. godine, BBC je izvestio o Delimhanovoj u vezi sa ubistvom Imrana Alieva. 

Delimkhanov je 1. februara 2022. podelio video na Instagramu u kojem preti smrću advokatu za ljudska prava Abubakaru Jangulbaevu i njegovoj porodici. „Proganjaćemo vas sve dok vam ne odsečemo glave i ubijemo vas“, rekao je on na snimku koji je osudio Amnesti internešenel. U januaru su Kadirovljeve snage otele majku Jangulbajeva. 

Kadirov na svom Telegramu često deli snimke na kojima je i Delimhanov koji je učestvovao u opsadi Mariupolja tokom ruske invazije na Ukrajinu kao komandant čečenskih snaga. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter