Izvor: Tanjug
23.12.2022 u 22:57
0

KONGRES ODOBRIO, ČEKA SE BAJDENOV POTPIS Predlog Zakona o potrošnji vredan 1,66 biliona dolara predviđa rekordno finansiranje vojske i hitnu pomoć Ukrajini!

Predstavnički dom američkog Kongresa, koji kontrolišu demokrate, usvojio je, nekoliko sati pre krajnjeg roka u ponoć, predlog zakona o potrošnji vredan 1,66 biliona dolara koji obezbeđuje rekordno finansiranje vojske i hitnu pomoć Ukrajini.

Predlog zakona omogućava finansiranje vladinih institucija i agencija do septembra 2023. godine i donet je sa 225 glasova „za“ i 201 glasom „protiv“, preneo je Rojters. Isti predlog zakona u četvrtak je usvojio Senat i sada ide na potpis predsedniku SAD Džozefu Bajdenu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Da Kongres nije usvojio predlog zakona, savezne agencije bi morale da počnu sa otpuštanjem radnika od ponoći. Predlog zakona na 4.155 stranica uključuje oko 772,5 milijardi dolara za diskrecione programe koji se ne odnose na odbranu i 858 milijardi dolara za finansiranje odbrane. Zakonodavci su u proteklim sedmicama radili na tome da u veliki paket uključe što više prioriteta, imajući u vidu da u januaru počinje mandat članovima Kongresa izabranim na novembarskim izborima i da će većinu u Predstavničkom domu preuzeti Republikanci.

MOSKVA NE RAZMIŠLJA SAMO O UKRAJINI:Rusi postavljaju radare a uskoro i oružje prema Finskoj i Norveškoj

Odbren je takođe i paket pomoći Ukrajini u vrednosti od 45 milijardi dolara, što je nešto ranije najavio i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter