Izvor: SPUTNIK
02.07.2024 u 13:16
0

KREMLJ SE OGLASIO: Ne očekujemo ništa od Orbanove posete Kijevu

Kremlj ništa ne očekuje od posete mađarskog premijera Viktora Orbana Kijevu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Kremlj ništa ne očekuje od posete mađarskog premijera Viktora Orbana Kijevu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Nije na nama da to komentarišemo. Jasno je da Mađarska, koja je počela da predsedava EU, naravno, mora da vrši svoje funkcije“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje šta Kremlj očekuje od posete mađarskog premijera Ukrajini.
Peskov je naveo i da Orbanova administracija nije kontaktirala administraciju predsednika Rusije pre Orbanovog odlaska u Kijev.
On je konstatovao da mađarski premijer zna kako da veoma čvrsto brani interese svoje zemlje.
„U ovom slučaju, mislim da će ovde preovladavati odgovornosti u kontekstu briselskih interesa, a ne u kontekstu nacionalnih interesa Mađarske. S tim u vezi, Orban je, naravno, poznat kao političar koji ume veoma čvrsto da brani interese svoje zemlje“, rekao je Peskov.
Orban je u utorak doputovao u Kijev, gde će sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim razgovarati o uspostavljanju mira i aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje. Mađarska od 1. jula narednih pola godine predsedava Savetom Evropske unije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter