Izvor: 24 sedam
01.09.2024 u 11:14
0

LAVROV: Ukrajina i Izrael izazivaju regionalne ratove kako bi rešili svoje probleme na račun drugih

Lavrov je takođe prokomentarisao ponašanje visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja

I Ukrajina i Izrael pokušavaju da izazovu velike regionalne ratove kako bi rešili svoje probleme na račun drugih, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na pitanje o izgledima da se tekuća kriza na Bliskom istoku pretvori u veliki regionalni rat.

– Izgleda da je jedini koji želi takav razvoj događaja Izrael. Verovatno izraelska vlada, koja je prilično tvrda u političkom smislu, a oni to ni ne kriju – naveo je Lavrov.

 Verovatno žele da iskoriste ovu situaciju da jednom zauvek pokušaju da reše sve svoje probleme i sa Hamasom i sa Hezbolahom, i sa proiranskim grupama u Siriji i Iraku – rekao je ministar i dodao da Teheran izgleda izbegava takav sukob i „ne želi da se meša ni u kakve vojne akcije velikih razmera“.

„Ponašanje Izraela ima sličnosti sa ukrajinskim“

Ponašanje Izraela ima zapanjujuće sličnosti sa ukrajinskim, a Kijev očigledno želi da svoje zapadne pristalice uvuče u direktan sukob sa Moskvom, istakao je Lavrov.

 Vidim tu zanimljivu paralelu, Zelenski takođe, koji je takođe potpuno pod kontrolom SAD, on želi otprilike istu stvar, samo oko Ukrajine – da pokrene veliki rat ovde, i da se povuče, kako bi Amerikanci i druge članice NATO-a krenule da se bore za njega – dodao je ministar.

– Ovo su vrlo slične situacije kada žele da izazovu veliki rat na Bliskom istoku i na teritoriji koja je direktno uz nas, a sada je deo Kurske oblasti pod kontrolom nacističkog režima Zelenskog, sa oružjem koje mu isporučuje NATO – rekao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter