Izvor: Kurir
05.07.2024 u 12:36
0

LE PEN: „Narod Francuske teži suverenoj spoljnoj politici države koja odgovara njihovim nacionalnim interesima“

Lider partije Nacionalno okupljanje Marin le Pen optužila je Rusiju za provokaciju i mešanje u poslove Francuske nakon objavljivanja njene fotografije na stranici ruskog ministarstva spoljnih poslova!

– Narod Francuske teži suverenoj spoljnoj politici države koja odgovara njihovim nacionalnim interesima i želi da se oslobodi diktata Vašingtona i Brisela. Francuski zvaničnici neće moći da ignorišu ove duboke promene u stavovima velike većine građana – objavilo je na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X ministarstvo spoljnih poslova Rusije uz fotografiju Marin le Pen.

Lider ekstremne desnice je oštro reagovala na taj potez Moskve.

 

– Tako razmetljiv i provokativan tvit se može smatrati oblikom mešanja u poslove Francuske – odgovorila je Le Pen za TF1 na pitanje o uticaju Ruske Federacije na njenu stranku.

Takođe je rekla da Moskva ne bi objavila takvu poruku da je zainteresovana za pobedu njene stranke.

Le Penova je naglasila i da su predstavnici njene stranke i on lično tokom predizborne kampanje „prilično jasno izrazili podršku Ukrajini“ i ocrtali njene granice, a posebno su se izjasnili protiv slanja francuske vojske u ratom zahvaćenu zemlju.

Nacionalno okupljanje, podsetimo, pobedilo je u prvom krugu izbora za francuski parlament. Drugi krug izbora održaće se sledeće nedelje.

Nedavno je objavljeno i da Le Penova pregovara o ujedinjenju u Evropskom parlamentu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter